Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Match

Glommen IBK

7 - 9
Kattegatthallen
1 oktober 2011
11:00

Viskadalen IBK

Referat

Referat: Glommen IBK - Viskadalen IBK

Seriepremiär = VINST!!!

Efter att haft en hektiskt fredagskväll på jakt efter spelare som ville och kunde vara med så kunde jag se frukten av allt jobb på lördagsmatchen då 6 nyvakna spelare stod framför mig på samlingen i Horredshallen...

Nä så illa var det inte, visst vi var bara 7 stycken i idrottshallen just då, men vi hade två frillesåsare som åkte direkt till kattegattshallen också.

Efter rutinerat välplanerat samlingstid m.m. så hann vi med ca 5 minuters uppvärmning innan matchen drog igång, till vår "nya" målvakts stora förtret. Bra planerat Daniel...

Vi hade inte hunnit gå igenom någon laguppställning eller liknande men det var bara att ropa in de killar som skulle börja sen var vi ju bara tre kvar på avbytarbänken så det var rätt lätt att fixa bytena.

Trots att Glommens lag hade varit där en stund och värmt upp så verkade de inte vidare redo för vi tog kommandot direkt i matchen och det dröjde inte mer än 1½ minut innan vi hade gjort mål.

Denna säsongen, eller iaf denna matchen, så har/hade inte Glommen kvar sin superstjärna till målvakt från föregående säsong, och killen som tagit över i mål hade inte sin bästa start i serien kan man säga.

Efter första perioden så hade vi ledningen med 4-0 och dominerade rätt klart, vi borde kunna gjort fler mål, men när en passning från mittplan går in får vi ändå vara nöjda :)

I andra perioden kom Glommen ut som ett nytt lag och började spela riktigt bra, små korta pass istället för att försöka slå långbollar eller springa med bollen själv, gjorde att de fick allt mer lägen.
Deras första mål kom dock redan efter en minut när jag själv, likt en riktig nybörjare, sprang och jagade in bakom eget mål vilket lämnade en Glommenspelare fri i slottet och då brukar det bli mål...

Men trots att Glommen börjat spela riktigt bra så var det vi som gjorde målen. Efter drygt halva perioden så ledde vi med 7-1 och började kanske slappna av. Detta är ju aldrig bra att göra, för under återstoden av perioden så släppte vi in tre mål till.
Då hann det även bli ett powerplay för våra motståndare, när en förvånad Knutan fick sätta sig på botbänken för en obstruktion...
Ett powerplay som i stort var helt ofarligt, bra jobbat i boxplay gubbar!
Dock så märktes det hur kraften försvann ur vårt rätt ålderstigna lag när vi blev av med en gubbe.

Inför sista perioden var alltså ställningen 7-4 till oss!

Tredje perioden fick vi nästan på en gång börja med att själva spela powerplay, vi var lika ofarliga här som Glommen varit i sitt powerplay tidigare.
I slutet så blev även en av de våra utvisade för "kort avstånd" så då var det dags för Glommen att test att spela i överläge igen.
De var inget bättre på det denna gången och våra killar gjorde ett bra jobb i boxplayet.

Vi utökade vår ledning till 8-4 när ca hälften av perioden passerat.
Nu var det vår tur att spela lite som Glommen gjort i första och vi slog iväg bollen allt för många gånger upp mot våra helt utslitna forwards som oftast förlorade den, eller inte ens fick den.
Nästan prick 12 så reducerade Glommen till 8-5 men det tog bara 24 sekunder innan vi hade gjort 9-5 och ledde betryggande.
Fast betryggande är nog fel att skriva då vi var under stark press när vi inte lyckades med våra uppspel och hade ett slutkört lag.

Runt 17 minuters strecket kom 9-6 och inom samma minut så dalade även 9-7 in.
Men tiden var för knapp för våra motståndare och när de blev utvisade 19.11 så var nog iaf vi säkra på vinst.
Men Glommen var tuffa nog att våga ta ut målvakten och hade bollen till stor del ändå.
När vi väl fick tag i bollen och skulle spela lugnt så blev moi lite målkåt och skulle sätta bolluslingen i öpen kasse, men det slutade med att jag träffade vår yngsta spelare i skallen istället, lyckat...

Signalen ljöd och vi tog vår första vinst i serien, HÄRLIGT!

Ni som ställde upp i dagens match skall ha stort tack för att ni var med och kämpade på så bra som ni gjorde, trots att vi endast var 8 utespelare.

"Lite spännande fakta:"

* Tanken var att jag skulle stå, men trots att jag visat upp min skicklighet och smidighet i målet på träningar så tog vår jätte Clabbe på sig att stå, han hade ju visst stått i mål en säsong i Frillesås, det var några decenium sen :p

* Vårt grymma lag bestod av 4 spelare födda på 70-talet, en 80-talist och 4 pojkar från 90-talet, rejäl spridning alltså :)

* Efter att gått igenom matchprotokollet så upptäckte jag att vår yngsta spelare Fredrik lyckats med konststycket att göra 6 poäng (2+4), 5 av dem gjorde han som back!

* Clabbe räddade 12 av 12 skott i första perioden, trots att han tappade in någon enklare boll senare så är det ändå grymt imponerande!!

* Det skulle bli intressant att få se hur liverapportering under en matchen skulle fungera (något som förbundet bestämt att seniorlag måste göra), men de fick visst ingen uppkoppling så det blev inget med det.
Tycker lite synd om Glommen för nu kommer väl det pengagiriga förbundet vi spelar för att bestraffa dem med någon hög bötessumma... Dock är det spännande att se om de straffar sin favoritförening Varberg då inte heller de verkar ha liverapporterat på sin hemmamatch...

Här är de som var med på matchen, bra lirat alla!
MV: Clabbe
B: Knutan, Malmberg, Fredrik Serholt
C: Viktor Arnell, Ståhl
F: Daniel Serholt, Leffe, Mathias Rydén
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Serholt 1 2 4 0 6
Daniel Serholt 1 2 1 0 3
Mattias "Leffe" Johansson 1 1 0 0 1
Viktor Arnell 1 1 0 0 1
Marcus Malmberg 1 0 1 0 1
Magnus Knutsson 1 0 0 2 0
Mikael Claesson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 15 jan 2012, 16:30 Viskadalen IBK - Glommen IBK 7 - 8